2011.08.13. Szombat

Sikerült összerakni végre a motrot. :)
Van még bónusz trekk is macskás képpel, meg emberi hülyeséggel.

Aprólékosan haladtam, mivel anno szó szerint telenyomott mindent az olajos víz. Mosóberendezés nem lévén, nekem meg lehetett mindent kézzel kipucolni. A szívászajcsökkentő meg a légszűrőház teteje volt a két kihívás, gondoltam én. Csanak azt tippelte, a karbival semmi gond nem lesz, mivel a légáramos rész kapott csak a trutymóból, a zárt részeken meg benzines dolgok vannak ugye. Hát ez marha nagy tévedésnek bizonyult... ;)

Szedhettem szét tehát a karbit miszlikbe, a legapróbb darabokig. Ugrott le minden fúvóka, gyorsító pumpa, stb. Mosás meg kompresszoros kezelés után a pumpa végre elkezdett nem trutyit köpködni, így össze lehetett rakni a karbit.

 Megvettem az olajat is. Minőségre mentem most, elsődleges szempont most nem az volt hogy olcsón jót. A városban a két legjobb cucc végül a Shell Helix, illetve a Castrol Magnatec volt. Végül a Shell -t választottam, mert az egyik benzinkúton bővel lesz még utánpótlás a későbbiekben is, a másik meg valami kérészéletű tunying sopp a TUSKÓ kinti üzletsorán. Apropó TUSKÓ: 1600Ft -al drágábban lehetett bent megvenni ugyanezt a Shell olajat, mint a benzinkúton. Háááát... :)

 Olajat tehát betankoltam, majd kevertem némi hűtővizet is. Mivel a tömény cucc már fogytán volt, meg elsőre el is mértem a dolgot, lett végül egy kb -13°C -os keverék. Télen nem áll szándékunkban használni a gépeket, a garázsban meg csak nem megy le ennyire a hőmérséklet még akkor sem, ha nincs fűtve.

 Olaj és víz a helyén (még :D ), karbi a helyén, szívászajcsökkentő, légszűrőház a helyén, benzint tankoltunk bele 4-5l -t, ideje lenne indítani. Akksi hiába volt töltőn sokáig, az sajnos sokáig nem húzza, ideje selejtezni lassan. Teker a gép mint (egy vánszorgó) állat, de csak nem indul. Akksi lemerült, felhoztam az alsó garázsból a fehéret besegíteni. Kb egy 5 perc múlva feladom, itt valami gubanc van. Gondolkodás folyamatban, mi lehet még rossz. Hoppá, gondoltam a rendszer gyenge pontja az lehet, hogy a gyertyák maradtak bent, talán az sem szerette a vizet. Gyertya azonban nem akar kijönni nagyon ragaszkodik a helyéhez. Némi kéz szétverés árán csak sikerült rábírni hogy neki most jobb lenne kint, és hát tiszta feketék voltak a szutyoktól. Gyorsan letakarít, majd csodát vár. Csoda elmarad, megint nem jó. Na akkor megint kiszed, gyertya benzines, szikra próba. Szikra nincs, de legalább a karbi jól sikerült. :)

 Na jött a kérdés, hogy akkor most mi van. Megszakító fedél le, egyáltalán jó helyen van e a gyújtás. Az biza jó helyen van. Hézag látszólag oké, mérőm meg otthon, jó is az. Multi szintén otthon. Fater próbalámpáját lenyúltam, először szórakoztam ilyennel, amióta autózom. Hoppá, nem világol! Na, biztos ez a baj, ezen segíthetünk. Megszakító kalapács csiszatolás, majd lámpával visszaellenőrzés: oké, mukodik a huje kocsog. :)

 Na akkor újra indítás. Nem megy. Ilyenkor jönnek ugye a "mi a jó b. k. any. van te szemét, meg stb. Kiszáll, lámpa elő, szakításnál oké. Na akkor gyertya ki, szikra vizslat. Szikra az továbbra sincs, de lámpa az boldogan világít. Fantasztikus, most akkor egyenként cseréljek mindent, vagy mi van? :) Csanak kábel meg trafó cserét javasol. Trafó az nincs, de látszólag baja sincs, az ugyanis CsuTeeeéknál van. Én gyertyára tippelek, majd elnapolom a szerelést.

Következő alkalommal gyertyára vadászás. A fehérben bevált Champion RC9YC a célpont, olyat kellene vadászni. Unixnál: most lett újraindítva a rendszer, várjak minimum 15 percet, vagy jöjjek vissza később. Elúntam, átrobogtam a Sztrádába. Nincs, rendelésre hoznak. Aztán valahogy mégis előkeveredett 2db az egyik polcról, kérdik mennyi kellene, mert csak ennyi van. Mondom nagyszerű, fizettem és téptem a garázsba. Gyertyák beszerelve, szikra próba. Szikra az továbbra sincs, de legalább van tartalék gyertya... :D

Na akkor újfent Csanak, eszébe jutott hogy mi van akkor, ha a kalapácsok totálkárosak, és csak kis áramot tudnak engedni. Nosza nyitásra állítani a megszakítót, gyújtást ráadni, majd csavarnyúzóval a kézben fenyegetően közelíteni. Manuálisan rövidre zártam a cuccot, és láss csodát, meglett az elkóricált szikra. :)

 Na most jött el az a pillanat hogy kiszórjam az egységet. De hol a Zelmot amit Raszta visszaadott? Hát otthon. Spuri érte haza, zacskóstul felkap, majd a helyszínen telepítés. Idő kevés, cucc hiányos, Raszta elkeverte azt a kis közdarabot, amit a kivezetés meg a megszakító kábele közé kellene tenni. Hurrá, azt is csinálhatok... :)
 Utolsó felvonás: kezemben a közdarabbal fenyegetően közeledek a gép felé. Beszerelem, majd elégedetten beülök a gépbe. Szikrát elsőre láttam, mondom csak nem hibáztam. És lám, hosszú pihenés után újra beindult a kis veszedelem! :)

 Szóval lédiz & dzsentlmen, újra működik a kis kék autó motorja, önerőből tud végre mozogni, bár hogy ne legyek túlságosan boldog, a karbit megint leszedhetem. Gázadásra ugyanis megtorpan, Csanak szerint az úszó környékén érdemes lenne körülnézni. Amúgy alapjáraton nagyon szépen ketyeg, ha óvatosan adagolom a gázt, akkor megyeget is.
Végre... Önerőből a garázs előtt Alig látni, de a lényeg: melegszik a víz végre. :) Bónusz trekk: macskás kép :) Gyalogos közlekedés a túloldalon ...de a túloldal is lezárva... :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!