2011.08.14. Vasárnap

Folytatódik a szappanopera. :)

Kisautó kapott egy új akksit, így nem kell végre a fehéret felvinni némi rásegítés végett.
Lekaptam a karbit, majd elkezdtem feldarabolni. Eredetileg az úszószintet akartam beállítani rajta, de egy ötlettől vezérelve bezúztam vissza a saját garázsomba, és kihoztam a félresikerülten síkolt másik karbit.

 Végül is van előnye annak ha az ember egy rahedli karbit birtokol. Igaz nem volt egy olyan amit változtatás nélkül be mernék rakni, de a nagy számok törvénye alapján van nálam annyi, hogy össze lehessen legózni egy jót. :D
 A gondolatot tett követte: kiszereltem a másikból a fúvókákat, keverőket (ezeket is korrodálta ugyanis a szmötyi). Az úszós részhez nem is nyúltam, gondoltam egy az egyben átrakom a "pótkarbi" fedelét úszóstul, tűszelepestül, mindenestül. Tehettem mindezt azért, mert úgy néz ki ennek az úszója jól be volt állítva, így nem kellett még ezzel is külön szöszmötölni. A fedélben található tőcsavart kellett még átköltöztetni, hogy rá lehessen zárni a szívászajcsökkentőt.

 Összeállt tehát az "új" karbi. Alapjáraton szépen ketyeg, indításra könnyen reagált. Emelt alapjárat szintén szuperül muzsikál, egyszóval úgy néz ki, szépen ketyeg vele a gép. Látszik hogy nincs agyon gányolva, minden apró kis persely, gyűrű a helyén van, ezért látszólag úgy működik, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

 Fűtéspróba: elsőre nyitott a termosztát, ez a lyukas termosztát tányér tehát ismét bizonyított. Nem sokkal később le is légtelenítettem a két radiátort, majd jöhetett a próbaút.
Próbaúton szépen kiakadt a gázpedál, azaz a rögzítő elengedte a bowdent. Lassan visszaevickéltem a garázshoz, javítottam a hibát, majd újra próba. Menni megy, gyorsításra húz, egyenlőre jónak tűnik. Aztán majd kiderül, hogy a gyakorlatban mindez mire elég. :)
Bontásra várva Csendélet feldarabolt karbikkal Ezt tette a vizes olaj Karbi a helyén Újra üzemképes :) Fogunk mi még sokat menni...

Kommentek

Andrei

tetszik ez a szín

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!