2011.09.13. Kedd

Aki ismerte a gépet, az tapasztalhatta hogy milyen durva lógása volt a bal ajtónak. Eleve így vettük a gépet, de gondoltam vannak fontosabb dolgok is, ráér ennek a problémának a megoldása.

A minapi műsor eleinte díszléc lukak behegesztésének indult, de gyorsan témát váltottunk. Anno Gáspáry Laci bácsi szerzett az ajtózsanér részére gyári csapszegeket. Elég sokan kételkedve fogadták az ötletet, mondván ha szépen lóg az ajtó, valószínűbbnek tartják hogy nem is a csapszeg, hanem az "ellen darab" kopott meg durván - akkor meg eleve felesleges lesz a csapszeg. Ettől félve álltunk neki a második lakatossá fogadott kollégámmal.

 Kárpitokkal nem kellett bajlódni, mert azokat eleve vissza sem raktam az ajtóra, gondoltam minek ha majd hegesztünk. Így aztán nem volt nagy küzdelem a lebontásnál, csak egy jól irányzott mozdulattal kellett leszabni (megint) a kp zár kábeleit. :)
 Az ajtót leszerelés után bevonszoltuk a műhelybe, majd nekiestünk. Az már első pillantásra feltűnt, hogy nem "egyszerű szétkopásról" van szó, ugyanis hiába kerestem az egyetlen tartalék, amúgy gyári állapotú ajtó zárjáról tapasztalt présnyomokat a csapszegek végén. Helyette találtunk batár nagy, ordenáré, igényeSS hegesztéseket. Kollega először nekiugrott az alsó zsanérnak, mivel annak az alsó hegesztése eltört, ez adta a lógás java részét. Felső feléről flex segítségével lesegítettük a felesleget, majd nekiestünk kiütni a gányolt egyedet. Irtó nehezen adta meg magát, emberünk meg is izzadt a melótól, de győzött az erőszak, meg a 2db kalapács. :) Viszont sikerült annál jobban meglepődnünk, ami ugyanis kijött, az minden volt, csak nem gyári csapszeg. A gyárit a helyére bepróbálva fellélegezhettünk, az ugyanis precízen passzolt bele a helyére. Mázli, hála az égnek újra nekem lett igazam, jól taktikáztam... :)

 A felső zsanérnak már úgy álltunk neki, hogy támadt egy ötlete a kollégának. Ne is forgassuk meg az ajtót, csak a felső hegesztést fogja lekapni. Az elmélet az volt, hogy ha olyan minőségi hegesztést kapott ez is mint a másik zsanér, úgy fog eltörni, hogy öröm lesz nézni. Akkor meg minek annyit fáradozni vele, nemde? :)
Az elméletet követte a gyakorlat. Felső hegesztést lekap, kalapács és kiütő szerszám a kézbe. Egy kis ütéstől azonnal el is tört az alsó hegesztés, majd az elsőnél könnyebben, de ez is megadta magát. Természetesen ebbe is tökéletesen belepasszolt a gyári csapszeg, így jöhetett a következő probléma.

 Vagyis dilemma, miszerint hogy oldjuk meg a rögzítést. Gyári megoldás híján két lehetőségre gondoltunk:
-hegesztés
-zömítés/szegecselés kombo.
Mivel mindketten eredetileg lakatosok vagyunk, maradtunk a szakma szépségeinél. Másrészt a hegesztés kiégetné a kenőanyagot is, így viszont ezt a gondot is kipipálhatjuk. Előkerültek a szerszámok, kalapács a kézbe. Némi fabrikálást követően kikísérleteztük az alsó rész, majd a felső rész kialakítását, és kész is lett az első zsanér. Elégedetten nyugtáztuk hogy az eredmény kotyogásmentes, nekiugrottunk a második zsanérnak. Az már gyakorlott mozdulatokkal készült, minden fázis elsőre passzolt.

 Hátravolt még a nagy kérdés: milyen lesz ha a helyére kerül, és az ajtó teljes súlyával fog támaszkodni a zsanérokra? Az mégsem ugyanaz, mint amikor kézzel próbálom mozgatni. :) Hála az égnek a beszerelés után is patent melónak tűnt a dolog, ezért gyorsan kikaptuk, bemázoltuk a flexelt részeket, majd fixre szerelve bekerült ismét a helyére.

 Bosszantó dolog volt, hogy ekkorát lógott az ajtó. Megszoktam, ezért becsukásnál (kintről és bentről is) segítettem megemelni az ajtót kézzel. Aztán amikor kész lett a mű, azon kaptam magam, hogy továbbra is állandóan emelni akarom az ajtót. Eltartott 1-2 napig mire megszoktam, most már inkább élvezem a normális működést. :)

 Az utolsó bejegyzésben szerepelt a hibásan működő műszerfal vízhőmérő egység. Egy beszélgetés alkalmával Csanak gyújtáskapcsoló helyett inkább a műszerfal kontakthibát javasolta, azaz testkábel hibát sejtett. Kikaptam a műszerfalat, aztán fogalmam sincs miért, nem a kábel csatlakozókat kezdtem el nézni, hanem a hibás egység rögzítő csavarjait kezdtem el "buzerálni". Meglepetésemre kézzel tudtam tekergetni 2 csavart, így meg is változott a harci terv. Az új terv az lett, hogy egyenként lekapom a csavarokat, kicsit megcsiszatolom a fólia réz érintkezőit, majd összerakva próba. Gyújtáskapcsolóra nem nagyon ugrált a jószág, de mivel meleg motornál, a mutató magas állásánál látványos a hiba, várni kellett egy olyan útra, ahol többször is tolhat hűtési ciklust a gép.
 Itt jön képbe az ajtózsanéros rész, ahol elvonultunk Magyarszerdahelyre, és ez az út volt már olyan hosszú, hogy próbának alkalmas legyen. A műszer úgy tűnik megjavult, sőt: üzemmelegen még 95°C -ig sem ment fel a mutató, valahol a 90-95°C -os tartományban üzemelt a gép. Szóval hurrá meg ilyenek. :)

 Kisautó visszakapta az eső peremek élvédőjét. Azaz kapott újat, a régit a baromarcú első lakatos tüntette el, pár másik cuccal együtt. Kissé meg kellett küzdeni ezzel a jószággal. Először csak mindenféle trükk nélkül próbáltam feltenni a kb 5 éve meglévő műanyagot. Az viszont nem szeretett volna túl szép lenni a kisautón, ezért az volt a gondolat, megfogadom Geo tanácsát, mivel tőle kaptam anno a szajrét. A javaslat némi jó meleg vizes kezelés volt, aminek hatására szeret az anyag kilágyulni. Viszont sikerült hozzájutni egy hőlégfúvóhoz, így gondoltam azzal is sikerülhet a mutatvány. Aztán nagyjából tényleg sikerült is, csak pár pici hupli maradt a csíkban - majd egyszer ha nagyon ráérős leszek, azt is megoldom. :)

 U.i.: hamarosan következik a kormánymű csere, pár szépészeti beavatkozás. Aztán ha a dolgok a medrükben folynak tovább, pár liter múlva szeretnénk ezzel a géppel talira menni arra a pápai talira, amit valami Raver nevű jómunkásember szervez... :D

Végre jó a garázs világítás. 5db neon megetszi... :) Disziz roncs csapszeg - ezt bányásztuk ki... Alakul a gép, van ajtókárpit, meg behúzó is Élvédőt is kapott

Kommentek

KG

Az nem neon, hanem fénycsõ. :)

VadMacs

KG #51628:
álljunk meg egy sóra... :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!