2011.09.15. Csütörtök

Ezt már régen meg kellett volna csinálnunk című rovatunk következik. :)

Mai nap a futóművelődésé volt. Beépítésre került ugyanis a felújított kormánymű.
Bár sokan hitetlenkedtek a hibáját illetően (vizsgaállomáson, műhelyekben, stb), de ragaszkodtam az eredeti elképzelésemhez. A cserét követően aztán eltűnt a morgás, "hajtóműzaj" tekerés közben. Ha megrángatom a pedálok közt a kormánymű kardánját, az nem kotyog többé. Finoman reagál a mozdulataimra, végre olyan érzés vezetni a kisautót, mit a fehér tesóját. :)
 Szereléssel sok gond nem volt. Ami gond volt, az a duda tartókonzoljával esett meg. Kissé odébb kellett tessékelni erőszakkal, hogy ki lehessen szedni, illetve be lehessen tenni a helyére az "új" kormányművet.

 Még a csáposon szemrevételeztem a gép alját, és feltérképeztem pontosan hogy hol hiányos az alvázvédelem. Két hibát sikerült detektálni, ami viszont nem az alvázat illeti.
 Az egyik hiba az vicces módon a G. Laci bácsitól beszerzett szelepfedél fieber, ahogy gyengéden ereszti az olajat. Használtam idáig sk gyártású bőr alététet, utoljára rossz km spirál kasztni takarógumijából kivágott lemezeket, soha semmi gond nem volt. Most hogy a szinterezett szelepfedélhez elegáns megoldást akartam, erre puff. :)
 A másik hiba: kuplung felengedésekor szokott lenni egy jellegzetes hang. Ahogy elnéztem, ez a féltengely végén lévő hardi, ahogy holtjáték hatására "kattan" amikor nyomatékot pakol rá a váltó.

 A gyújtáskapcsoló nekiállt sz*rakodni (kulcsot sokszor nem lehetett elfordítani, meg amióta nálunk van, gyújtás elvételre már zárta a kormányt). Mivel akadt némi tartalék, gondoltam cseréljünk. Mivel soha nem fogtam még ilyen melóba, volt távsegítség kérése Csanaktól, illetve Ravertől. Miután mindketten azt állították hogy a kormányoszlop tartóihoz nincs rögzítve a burkolati elem, ezért már igencsak idegesen próbáltam leszedni a helyéről. Aztán a távsegítséget figyelmen kívül hagyva mégiscsak úgy döntöttem hogy annak akkor is kell hogy rögzítve legyen, ezért jobb oldali csavart le, és végre lejött a burkolat. Hurrá. :)

 Az igazi meglepi számomra most jött, a fene sem gondolta volna, hogy kamikaze csavarokkal szerelik ezeket az izéket. Hála az égnek az egyik beépítésre várót amit előszedtem, azon még megvolt a hatlap fej amivel meg lehet húzni - viszont le kellett fúrni a régi gyújtáskapcsoló csavarjait, hogy le lehessen rángatni a kormány oszlopról.

 Összeszerelésnél egy merész húzással cseréltem bajuszkapcsolót, gondoltam kipróbálom milyen a vastag karral rendelkező, amit egy korábbi bontózásomnál találtam. Sajna a rögzítő bilincsének helyes használatát nem volt türelmem kivárni, mert erősen ment lenekfelé a napocska, aztán kellett a gép is némi fuvarra, így a további dolgok ideiglenesen elhalasztva.

 Hála az égnek alakul a kisautó. Mostanra egyre furcsább, mert minden zaj kezd megszűnni. A fehérhez képest például nincs semmi zörgés (ajtó alkatrészei), csörgés (futómű). Reméljük most már tényleg csak javulásról szóló bejegyzések keletkeznek. :)

U.i.: a kormány oszlop műanyag burkolatánál legalul miféle rögzítés létezett? Valami négyszög luk van ott a fémben, emlékeztet az indexek rögzítő patentjainak rögzítési pontjára...
Csá pol :) Épül benekfelé az új mű Gyújtáskapcsoló csere: most kerül be a váltás Kész, új bajuszkapcsoló is benn

Kommentek

Grosso

Mi az istenharagja az a vagon csatlakozó meg tyúkbél ott a baloldalon??? :O :O

VadMacs

Grosso #51641:
alapvetõen a kábelkorbács és csatlakozói, amelyek vonulnak a motortér felé. Csak ugye nekem ott van a hûtés vezérlése is, így pár drauttal több van. :)
Van ott még egy ablakmosó vízcsõ is, ami a hátsó ajtó mosófejéhez szállítja a lét. Van egy plusz vastag kábel, ami az erõsítõhöz nyomja a powert, illetve ott van a kp zár/riasztó miatt utólag behekkelt némi vezetékelés (bal oldali vezetékek, szemre is vékonyabbak mint a gyáriak) egy része is. :)

Andrei

VadMacs #51642:
és ezek miért nem a kárpit alatt, illetve a csokik miért nem a csomagtérben tartózkodnak?

VadMacs

Andrei #51643:
speciel ha nagyon figyelsz, észreveheted hogy:
-nincs még bent a bal elsõ dob kárpitja (hûtés vész/manuális kapcsolóját akarom még belefaragni)
-a csokik gyárilag itt tartózkodnak a vizipókokban... :)

KeMa

Kormányrudazatnál a biztonsági alátétek kerültek ugye vissza? Fájdalmas tud lenni, ha nem a leszakadós-fajta kerül bele.

VadMacs

KeMa #51649:
oszlop tartócsavarjaiból csak azt molesztáltam, ami a burkolatot is tartja (13 -as fejjel lehet hozzáférni, jobb oldali). Máshoz nem nyúltam, viszont mivel agyonmókolt gépként jutott hozzánk, bõvebben kifejthetnéd hogy mi hol miért kell hogy úgy legyen. Ha képet is tudsz mellékelni, azt megköszönném. :)

KeMa

VadMacs #51650: Este keresek képet. Az a lényeg, hogy a kormányoszlopon lévõ lukak téglalap alakúak, amikor felteszed, akkor egy lemez van abban a lukba úgy betattintva, mint alátét, hogy amikor lefelé húznád a kormányt, akkor az úgy szakad el, hogy a kormányoszlop a helyérõl leessen.

Egy esetleges -ne adj' Isten- balesetben ennek fontos szerepe van.

VadMacs

KeMa #51651:
elõre is köszi! :)

KeMa

VadMacs #51655: Nincsmit. Bár egyelõre nem leltem képet :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!