2011.09.19. Hétfő

Unalmamban megbontogattam picinyt a lebontott kormányművet.

Volt tipp hogy csapágy halálozott el, meg ilyenek - viszont kiszerelve már nem kotyogott annyira a tüske mint beszerelt állapotban, így értetlenül álltam a dolog előtt. No meg jó lett volna, ha kiderül mi okozta a halálát. Bár nem én okoztam ezt a bosszantó problémát, de nem árt ha a hibákból tanul az ember, ezért jó lenne tudni, mi is volt a hiba oka.

 Először is kiderült hogy tengelyirányban mégiscsak tud mozogni a drágaszág. :)
Majd miután lebontottam a fogasléc támasztását, kiderült hogy tényleg a csapágyak mentek szét, nem is kicsit. Zsír az momentán nem nagyon volt benne, valami rozsdás lével kevert olajszerű izé folydogált belőle fedélbontás után. A hiba oka tehát kenőanyag hiánya, és korrózió volt közös megegyezéssel. Szóval jövőre ha leugrik a testvérgépről is a kormánymű, azt is illik majd feltankolni zsírral. 8)

 Mivel az úszó állítgatása véglegesen nem oldotta meg a fékezésnél leesik a fordulatszám problémát, egy jól irányzott mozdulattal leszabtam a dgf 4/100 -as (új) karbiról a fedelet. Mondom ha mégis tűszelep lesz a hunyó, az kibukik. Sajna időm még nemigen volt hogy üzemmelegre befűtve teszteljem, de ami késik az a MÁV vonat. :)

 Bajuszkapcsolót ismét leszereltem, majd a biztosító gyűrűjét végre "szabályosan", nem odahányva tettem fel, mint pl legutóbb amikor befejeztem a melót aznapra. :)
 Kipróbáltam ezt a sokak áltam dicsőített szupcsi Shellcsi üzemanyagot. Csörgésre még nem tudok mit írni, mivel azóta nem hagytuk el a várost, emelkedővel nem találkoztunk így. Városon belül viszont jócskán (érezhetően) visszaesett a fogyasztás, szóval lehet benne valami... :)
Na ennek Sanyi... :(

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!