2011.10.09. Vasárnap

Sorrendre nem emlékszem pontosan, de ami történt:
-hátsó biztonsági öveket gondoltam poénból telepítem a gépsasba. A badacsonyi kirándulás alkalmával az öcsém kislánya kijelentette hogy most akkor át akar ülni hozzánk, de ezt a hátsó biztonsági övek hiányában nem lehetett megoldani. Mivel felnőttek elég ritkán ülnek a hátsó ülésen, a szállítmány meg rendszerint nem panaszkodik, gondoltam akár ki is lehetne próbálni, milyen ha telepítve van a hátsó öv.
Az öveket anno úgy vettem az OGy & KG Művektől, és mivel bontós volt a cucc, ezért kellett egy kis csutakolás. Aztán jött is mindjárt az első, ám annál nagyobb probléma: nincsenek meg a csavarok. Sebaj, csavarboltba le. Ott viszont jót röhögtek rajtam, mondván hogy ez az első csavar, amit nem fogok tőlük megkapni, mert valami nem metrikus vacak. Hurrá.
Beszéltem az esztergályos bandával, akik a csigakerekeket gyártották részünkre. Bevállalták a dolgot, bár egyenlőre nem álltak neki a késésem miatt. Mint kiderült, az övekhez a csavarok a legtöbb autóban ugyanazzal a menettel rendelkeznek, így hát bontózni mentem. Kaptam is egy adag csavart, viszont a hosszuk más és más volt (amit éppen találtak), plusz kiderült hogy kb a fele metrikus menettel rendelkezik. Így az övek telepítése jelenleg úgy áll, hogy az ülés mögöttiek bent vannak, a maradékot meg később pakolom be, ha megérkezik hozzá minden ami kell.
-ha már egyszer bontóztam, körbenéztem mi van ami menthető és jó állapotú. Előzőleg hallottam valakitől, hogy betoltak "a bontóba" egy vizes kispolszkit, gondoltam lehetne félrerakatni pár dolgot - ha a kiskanizsai bontóba került. A kizárásos elmélet szerint ha nem ide került (akitől származik Csöpi váltója, és Anett generátora), akkor van gáz, ugyanis a mocskos zsidó másikhoz került, akinek így már kettő fog porrá rohadni az udvarán (mivel az elsőből is többet loptak ki apróságokat a melósok, mint amit eladtak belőle - 1db karbi összesen).
 Sajnos nem ide került a vizipók, 30 -ért meg nem veszek majd váltót a másiktól, így a "kompatibilis" dolgokat kezdtem nézni. Találtam is egy jó állapotú (első) csomitértetőt, amiért másnap elszáguldottam faterral egyetemben. Szemre jobb állapotban van mint amit Gyulinhotól vettem tavaly, bár van rajta néhány kezelni való hely. Esélyes hogy ez lesz az, ami beépítésre kerül, ha jövőre indul a fehér (ismételt) felújítása. :)
-végre nem próbálgatás, hanem végleges beépítés. Bekerült a pár hónapja vett apróság, a SAL VB 2000 -es lejátszó. Kiderült aztán, hogy nem is az erősítő szedte össze a pattogást a hűtő bekapcsolásakor, ugyanis abbamaradt ez az "effekt". Hurrá. :) Kellett némi audio kábel hosszabbítást is eszközölni, kicsit áthangolni az erőlködőt, meg gariba visszaküldeni a távirányítót. Szépen szól az árához képest, valamint jóval könnyebb, mivel nincsen megpakolva meghajtó mechanikával. Bár eleinte pendrive -ban gondolkodtam, mostanra egy 2Gb -os SD kártya lett beüzemelve a tárolásra. A szerkezet amúgy puritán. A rádió része primitív, RDS meg hasonlókat nem ismeri, igaz tudom mit állítok be, és nem akarok SMS -t sem küldeni a rádióknak... :)
-műszerfalat újra meg újra szétkaptam. Többször átcsiszoltam mindent, ami a szintjelzővel és hőmérővel kapcsolatos, stekkerek raruit is, és végre jól működik minden. Benzinszint jelző is végre abbahagyta az óriási kilengéseket
-gondoltam nem hagyom még egy tél erejéig a sarokban rohadni a hátsó lengőtrapézokat. Nem egy gyakran beszerezhető darabok, ezért mentjük, ha még menthető. Erőt vettem így magamon, majd leszereltem a gátlókat, illetve az egyiken fent maradt a fék alaplap munkahengeresül, kerékagyastól. Kissé megszenvedtem ezzel, eléggé összerohadtak a csavarjai, illetve a hardyé is nehezen adta meg magát. Némi kapirgálással úgy tűnt, menthető még a cucc, anyag van bőven még, látszólag sehol nem rohadt át. Fel is költözött zergeszegre, jelenleg ha minden igaz, már a szinterezésre vár (azaz nem szóltak, hogy homokolásnál valami nem stimmelőt láttak). Ment amúgy még egy hűtőkeret, egy fék alaplap, és a kékről leszerelt szelepfedél is. A fék alaplap kísérleti jelleggel ment, arra vagyok kíváncsi, hogy a nehezen hozzáférhető részeknél mennyire fog tetszeni a meló minősége. A hűtő kerete még nem lesz szinterezve, mert javítani kell rajta. Viszont elér rondán nekiállt rozsdásodni, gondoltam ha kiderül hogy valahol átrohadt, lehessen azt is javítani, amikor a leszakadt csavarokat fogjuk pótolni
-a végére egy rossz hír: aznap amikor vittem zergeszegre a cuccokat homokolásra, történt egy sajnálatos "baleset". Zalaszentbalázson csatornáznak, ezért a felfelé menő sávot maróval középen "kivágták", majd öklömnyi sziklákkal töltötték fel. Néhol azonban van egy nagy kupac, ahol át kell menni a szembe sávba, hogy kikerüljük a földhányást. Nos egy ilyen átkelésnél egy jókora dobást éreztem. A nap végéig nem tudtam mi is volt ez tulajdonképpen, de végül kiderült, a maróval készített aszfalt peremnél nagy volt a szintkülönbség, és az dobta vissza a két balos felnit. Közben végigkaristolta a gumi oldalfalát, és a szép szintkülönbség miatt a szép felni peremeit is. :( Egyenlőre fogalmam sincs mitévő legyek, lehet e javítani ilyesmit. A peremeket kiegyengettem, így azok nincsenek már olyan hullámos állapotban, mint a fotókon, viszont valamivel kezelni is kellene majd őket.

Viszont megvolt a próbaút. 50+50Km, hibamentesen teljesítve. Az egy erőnléti probléma maradt meg, de ennek is nekiálltam. Jelenleg kísérleti jelleggel kapott egy másik megszakító egységet, amivel egyenlőre csak egy rövid próbautat sikerült megtenni. Arról viszonylag pozitív tapasztalataim vannak, de kell még szöszmötölni egy keveset.
Napozik a garázs előtt Övek jelentek meg, sajna ez után akadtam el csavarok hiányában :( Zsákmány Kettő tartalék van már (még) Az új zenecucc Végre rend van Kukucs Balra Bálint Karcsi ajcsi, jobbra gyári gátló. Ez akkor most mifajta szerkezet, amit kaptam? :) No, ez a hardy mint ha jó állapotú lenne (futóról lebontott) Kísérleti alany lesz Csendélet Sötétben is működ :) Próbaútról hazafelé Felni gubanc Felni gubanc

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!