Már megint a motor...

Remélem felgyorsulnak az események. A cél az, hogy végre a más(od)ik vizipók is eljusson végre a nyári talira. Igaz tavaly is ez volt a cél, de jobb későn mint soha. :)

NKH -nál érdeklődve (vagy minek hívják, ha nem annak akkor írja le valaki :) ) közölték, hogy kicsit egyszerűbb és olcsóbb hivatalossá tenni egy motorcserét mint gondoltam, így el is lett döntve, hogyan lesz megbízható motorja a kisautónak. Gyári motort  kiszórjuk, az ex-Raszta mobil motorja kerül a helyére. E motor megbízhatóan üzemelt a kisautó haláláig, így most a két "fél"  összeházasításából remélhetően újra egy megbízható vizipók fog származni. A gondolatot tett követte, a motor meg is kezdte a felkészülést arra, hogy ismét munkába álljon.
 A mai napon faterral kiszálltunk a garázshoz. Mivel nem mostanában csináltunk ilyet (motor+váltó ki/be pakolás), a motor szerelékein kívül mindig kifelejtettünk valamit, hogy mit kell volna még leszerelni, szétkapni. Aztán legnagyobb örömömre végre kiszórtuk a sokat kritizált motort, beszerelésre előkészítettük a váltást. A régi motorral fogalmam sincs mi lesz, majd ha magamhoz térek (meg Csanak nyilatkozik, mi is lehet már megint) akkor megpróbálunk kitalálni valamit.

A kiszerelés lehetőséget adott egyebek mellett arra is, hogy cserélhessem a felső vastag vízcsövet. Szerencsére van még nem toldozott-foltozott jó állapotú raktáron, így egy szép példányt kaphat a gép - igaz így viszont nem a vékonyabb, első szériás lesz, mint amit szántam eredetileg.
Szétszedés, már megint... 500Km -t sem futott, az olaj tócsákban áll a kartergáz nyomvonalán Lassan 100db ezres, de rosszabb mint felújítás előtt Ex-Raszta gép motorja. Takarítás és felszerszámozás előtt. Csendélet, kisautó várja a feltámadást Sérült vízcső. A tartó gumigyűrű alatt volt, legközelebb nem követünk el ilyen hibát ellenőrzésnél... Ő már menne, de még nem tud

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!