Gátló folytatás, és megint szélvédő fűtés...

A múltkor gátlós problémára meglett végül a megoldás: sikerült szerezni a légeshez való gumi pogikat. Mint kiderült, ez is beletartozik a 800 alkatrésznyi eltérésbe, ennek megfelelően a méretekkel nem stimmelt minden. A vizipók gumi pogácsái szélesebbek mint a légesé - viszont mivel csak az utastér oldali porlott szét, ezért felesbe ment a csere. Szerencsére a problémát megoldotta, azóta újra használatban van a kisautó.

 Viszont egy másik probléma most buktatta le magát.
Korábban, a felújítás alatt ki volt szerelve a hátsó szélvédő, amire akkor felragasztottam a bal oldali fűtőszál sarut. Mivel nyáron nem nagyon lehetett tesztelni a páramentesítő funkciót, ezért kénytelen voltam megvárni az őszi időt. Csak annyiban bízhattam, hogy ha a műszer szerint van vezetés, akkor funkcionálisan is jó lesz. Hát nem lett...
 Aztán valamelyik nap kissé idegesen kivittem egy multimétert, és gondoltam nekiállok méricskélni. Mivel lehúzott sarukkal is akartam, ezért először a javított, balos sarunál csatoltam szét, aztán következett a jobb. Az viszont jól ott maradt a kezemben, úgyhogy mindjárt még jobb kedvem lett. :) Viszont ha már leesett a helyéről, gondoltam megnézem hogy így működne e, ha kézzel odaszorítom - hátha csak a szentlélek tartotta, amíg le nem esett. Nos odaszorításra elkezdett a szélvédő fűtés dolgozni, így (és a szabadon maradt felületekből ítélve) az előző tulaj barkácsolhatta oda valami nem odavaló ragasztóval. Hurrá, lehet megint kiszedni a szélvédőt... :)

Apropó kiszerelés: mivel a gépek fűtetlen garázsban vannak, lenne egy kérdésem a tapasztaltabbaktól. Lehet, vagy nem célszerű ilyen hideg időben a szélvédőhöz tartozó kéder gumikkal szórakozni? A hátsó szélvédőé nekem ugye igencsak kritikus, mert nem kompatibilis alkatrész, így nem szívesen áldoznám fel.
Inkább nem is írok semmit - de legalább jó lesz, ha ez is elkészül. :)

Kommentek

obrotka gyula

Várd meg a tavaszt vele. :)

VadMacs

Köcce! :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!