Sportcsirke műszerfal - második rész

Azt hiszem utoljára ott hagytuk abba, hogy a fordulatszámmérőt leszámítva minden alap funkció működött a műszerfalon. Nyuszy kérdezte, hogyan fogom beüzemelni két hengerhez a mérőt, hát íme a válasz - ... (lásd videó ). :)

Az utolsó bejegyzés után nem sokkal sikerült találni egy kollégát, aki ellátott egy marék vezetékkel. A lényeg igazából a műszerfal csatlakozó stekkerben lévő láb volt, ez ugyanis ott van minden vezetékdarabon. Köszönet érte Iminek. :)
Az E-gyula is kapott némi segítséget. Pótolva lett a letört saru, az ócskábbakat kicseréltem, a "csak a szentlélek tartja" drótokat is elrendeztem, illetve a dobozon lévő LED kapott némi igazítást, hogy ne olyan csálén álljon. Beszereztem a banán dugónak becézett csatit is, így minden adott volt az összeszereléshez.

Ma végre normális idő volt a szereléshez. Hideg sem volt, nagyon a szél sem fújt, igazi tavaszi idő köszöntött ránk (azért egy eső csak elkapott). Már jó ideje nem látogattam meg a kisautót, kezdtem rühelleni a téli időjárást, pedig ha valaki, én azért szeretem. Időközben betettek csoportosba', így munkanélküliként igazán lefoglalhattam volna magam a garázsban bütyköléssel, ha nincs ilyen szutyok időjárás, hideggel karöltve. Ma viszont adott volt minden, végre szerelhettem. :)

A plusz drótok beszerelésével kezdtem. Ennek megfelelően ki kellett kapni a műszerfalat, majd beültettem a jobb alsó csatiba a plusz saru+vezeték kombót / és egy ráadás pluszt telepítettem a jobb felsó csatiba is, egy későbbi fejlesztés miatt. Majd jött a kárpit alatt vezeték huzigálás, ahol rögtön bele is szaladtam a pofonba - a kisautó hosszának megfelelő kábel nem ér el a rendeltetési helyéig, lehet toldani. :)
Ezt (és egy esőszünetet) követően kíváncsiságból beszórtam a gyújtást, gondoltam kipróbálom, sikerült e rendesen összefércelni. Az összeszerelésen viszont változtatni óhajtottam, mert a 126.hu -n lévő E-gyuszis cikkben lévő A gyújtókondit az elosztóház oldaláról LE KELL VENNI!! szöveg nem igazán tetszett nekem. Egyrészt már korábban is próbáltam ilyen gyújtást vizipókon, még a fehéren, de ott feledékenységből nem szedtem le a kondit - működött szépen. Másrészt a kék megszakító házán lett cserélve a kondi + kivezetés páros újra, és nem nagyon akaródzott azt le/szétvagdosni. Ha jól rémlik KeMa mondta, hogy ő is tapasztalt már ilyet (mármint hogy fent hagyott kondival is szépen járt), így gondoltam megér egy próbát. Természetesen működik szépen, így ha minden igaz maradni fog a kondi a helyén, a "hátha történik valami az e- gyújtással" esetre.

Ha jól rémlik sorrendben ekkor jött egy porszívózás, mert elég sóderbánya hangulata volt a padlónak. A porszívózás végeztével viszont még nem volt kedvem hazamenni, mivel megint elkezdtek fűteni az égiek (gy.k.: eső után újra napsütés ezerrel). Kiderült hogy a jobb hátsó lámpabúrának elszállt a naracs üvegfejű csavarja. Másik nincs, piros ideiglenesen, hurrá. Mit lehet még tenni? Pl. kipróbálni a fordulatszámmérőt. A vizipók tagadhatatlan előnye, hogy belül át lehet húzni a drótot az elejétől a végéig, hogy ki lehessen próbálni véglegesre beszerelés nélkül is. A drót bár rövid, de az utastéren átvezetve éppen elég hosszú volt ahhoz, hogy a gyújtásra ráeszkábáljam. Nos jelentem a fordulatszámmérő működik (lásd videó )... :)

U.i.: napokon belül érkezik a másik műszerfal is németországból, a módosításhoz, és a fehérbe való beszereléshez is szinte minden megvan. :)

Indítás

Kommentek

Hepp Ádám

Szép munka! Én anno minden üres helyet feltöltöttem a csokikban, jó lesz az alapon. Ma este húztam be a 3. kábelt is a motortérből. hőfok-fordulatszámmérő-torlóüzemmód. A jobb szélső iktogrammot, ami egy pöty, az fogja visszajelezni, ha aktív a torló üzemmód. Aztán rá kellett jöjjek, hogy az az izzó pont nincsen bekötve a műszerfalban. Kereshetek neki testet.

VadMacs

Nekem a jobb szélső nem pötty (hanem hűtőlé), és van már funkciója. A BIS (gyári) jobb felső visszajelző izzóját helyettesíti, ami a kevés hűtővízre figyelmeztet. :)

Soma22

Tudomásom szerint a kondit azért kell levenni, mert tönkreteheti a gyújtást. Ha mást nem, kösd le a kondit, és hagyd a helyén probléma esetére,én is így tettem. Mindenesetre örülök, hogy minden működik rendeltetésszerűen.

Hepp Ádám

VadMacs #54423:
Nekem ilyen hűtőlé visszajelző nincs is. De van befecsim, imobilájzer stb. Ezek szerint az alsó piktogram sorban vannak eltérések? Egyébként az órát bütykölted meg, vagy a gyújtás jelét?

KG

Kerestél már rá a SPORTCSIRKE kifejezésre a Gugliban? :)
https://www.google.hu/search?hl=hu&q=sportcsirke&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.45107431,d.d2k&biw=1280&bih=920&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=5MFmUZeRGqKL4ASO_IHQDQ

VadMacs

Soma22 #54424:
Ilyet nem említettek az úriemberek (pedig kérdeztem a lehetséges hátrányokat), csak azt, hogy ha működik vele, akár fent is lehet hagyni.

KG #54428:
Még nem.
De azért odab*sz... :D

Hepp Ádám

Áhá, meg is van. A középső van nekem :D a sportcsirkével találtam :D http://vadmacs.garazs.net/image/17765.jpg

KG

Sportcsirke for prezident! :)

KeMa

Soma22 #54424: Öööö, hát tönkre azt biztos nem teszi :)

Soma22

Akkor rosszul emlékeztem :D

VadMacs

Hepp Ádám #54425:
a piktogramosból 3 fajtával találkoztam idáig, lásd a korábbi bejegyzésemet... :)
http://vadmacs.garazs.net/image/f/17765.jpg.jpg
A képen láthatók közül az alsó szolgál nálam a műszerfalakba beépítve.

KG #54433:
legalább k*rva könnyen meg lehet találni, amit keresek... :D

VadMacs

VadMacs #54438:
1.: fene, a bejegyzést akartam, most látom hogy rosszat linkeltem...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!