Sportcsirkés műszerfal #2 :)

A Google találati arányának javítása érdekében, meg persze csak azért mert megérkezett - kitörő örömmel jelentem be, hogy megérkezett a fehér vizipók műszerfala is, egyenesen németországból. Jövő héten állok is neki hogy átfaragjam olyanra, amire a kisautónak szüksége van.

 A történet: anno amikor megvettem Somától az azóta beüzemelt műszerfalat, feltettem a nagy kérdést pár embernek, hol lehet még ilyet szerezni, lehetőleg nem horror áron. Két embertől is azt a tippet kaptam, hogy esetleg az E-bay (német) megfelelő terep lehet. Amint elkezdtem nézegetni (és rájöttem hogy milyen szóval illetik ugye dajcslandban), rögtön megakadt a szemem egy műszerfalon, aminek relative baromira alacsony ára volt. Mint kiderült licites a cucc, viszont vészesen fogyott az idő. Szóltam a németben tartózkodó ismerősömnek (thx Ewing :) ) hogy tudna e segíteni, főleg abban, mit vakertak' az oldalon németül. Miután minden kérdésre választ kaptam, jött is a kérdés, hogy rástartoljunk e (úgy rémlik másnap járt le az idő). Mondom naná, és maradtunk abban, hogy majd a vége felé aktivizáljuk magunkat.
 Másnap nem sokkal a vége előtt ment is a tét, de ugrott az ár is amint liciteltünk, valaki a háttérben magasabbra lőtte a saját licitjét. Kérdeztek mehet e feljebb, mondtam mi a limit, elkezdtük tolni felfelé. Pár perccel a vége előtt aztán kiderült hogy a másik fél nagyjából mit adott volna max, mert nyerőre állt a licitünk. Izgalmas utolsó másodpercek voltak itthon, mert erről az aukciós portálról még semmit sem vadásztunk, még ha csak áttételesen, más segítségével sem. Végül sikeresen nyertük az egészet, ha jól rémlik 6-7 ezresnek megfelelő összegért (a többi műszerfal fix áras volt, a legolcsóbb is kb 18-19 ezresért).

 A műszerfal aztán megérkezett az ismerőshöz, majd 1-2 hét alatt eldőlt, valakivel lehozatják idáig, ha családtag vagy ismerős közlekedik a Nagykanizsa - Ludwigshafen Am Rhein útvonalon. A mai napon végre kezembe kaptam a csomagot, egy ráadás meglepetéssel, miszerint a műszerfal ajándék, így nem kell fizetnem érte semmit. Nagy voltál Ewing, köszi szépen! :)

 Kaptam én már kézhez Elegant, Cinque, Cinque Sporting műszerfalat, de egy sem volt a hátsó részén olyan tiszta, mint ez. A fóliája is retektől mentes, a szabadon kikandikáló réz felületek pedig nincsenek mattulva, feketedve. Az elején retkesebb picit, de azon a tisztítás majd segít - viszont a plexire valaki egy ronda izét ragasztott, azt szedhetem le.
És megint sportcsirke :) Hátul patika állapotban

Kommentek

Hepp Ádám

Nem semmi vagy :D Hanyadik műszercsoport már ez? :D Amúgy miért kell ennyi? Tartalékba? Vagy minden autódba 1? Az ára igen barátságos, a külföldi rokon meg mindig előny. A hátulja egyébként az enyémnek is hasonlóan tiszta volt, mikor megkaptam, a rézfelületek voltak picit bebarnulva. Gratula hozzá.

VadMacs

Nem számolom hányadik. Ennél csak az volt szempont, hogy az elődjét el kell adni, mert nem akarok ebbe pénzt ölni. Az átalakításához, beszereléséhez is megvan minden (csere alkatrész, tartók a rögzítéshez).
Vannak dolgok, amit szeretnék egyformának tudni mindkét autóban. Ha már az egyik kapott ilyen műszerfalat, gondoltam kapjon a másik is. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!