Menesztő, megint...

A nyári tali után nem nagyon volt használatban egyik gép sem. Jött azonban egy "macskamentés" project (nem az itthoni macsekot érintette), aminek keretében előszedtem a kék gépezetet. Gondoltam leugrok még bepakolás előtt a benzinkútra, ahova gyakorlatilag majdnem végig "lejtmenetben" kell közlekedni. Az egyik kereszteződésből kikanyarodva aztán egy jókora dörrenés volt hallható hátulról, majd megszűnt létezni a meghajtás...

Na, gondoltam most esett szét a múltkori menesztőt túlélt hardi, vagy a csereként beszerelt menesztő. Az odáig stimmelt, hogy menesztő lett végül a helyes tipp, de kivételesen most a jobb oldali, nem a múltkor szerelt balos. Fogalmam sincs hogy a fenébe történt, hogy 5-600Km -en belül ugyanúgy tört el mindkettő (lásd képeket), de sikerült összehozni. Beszórtam egy újabb tartalékost, illetve új csavarokkal láttam el (a megmaradt kettő amúgy is enyhén szólva meg lett hajtogatva). Folytatásként amúgy a fehér gép kapta meg a feladatot (illetve azzal vontattuk fel a garázsába a kéket), majd 60Km -el később az is nekiállt tiltakozni, orbitális csatazajt produkálva kitekerte a kipuff 8 tartócsavarja közül az alsó négyet. Az a napunk rohadtul nem volt szerencsés, bár nem autós téma, de a mindig vigyázós merevlemezeink közül az egyik terrást a nagy semmiből ellepték a szektorhibák, tehát nagyon örültünk aznap... :)

 Elviekben készült egy újabb szélvédő fűtéses műtét is.
Anno a megvételkor le volt esve a balos saru, azt korábban sikerült visszaragasztani. Mivel a fűtés akkor sem akart működni, kicsit megmozgattam a jobbos sarut is - aminek sok nem is kellett, legalább megtudtam, miért nem volt működőképes a balos ragasztása után. :)
Jó ideig nem találtam meg az első alkalomról megmaradt ragasztót, aztán amikor megtaláltam, szembesültem azzal, hogy az ezüstös komponens elkezdett eléggé beszáradni. Kaptam lakk alapú fűtőszál javítót, de az tényleg csak a szál meghekkelésére alkalmas, a saru megtartására viszont teljesen alkalmatlan volt. Ezek után módosítottam az alapanyagokon, majd kikaptam és hazahoztam a szélvédőt javításra. Párával azóta még nem sikerült találkozni belülről (kevés használat miatt), de az utolsó garázsolásnál eléggé hideg volt, és kézfejjel érezhetően más hőmérséklet volt tapasztalható a fűtőszálas részen bekapcsolás után 5 perccel, szóval elviekben működik (műszerrel kimérve is jó volt a beszerelés előtt).

Érkezett két gyári ritkaság is (mármint az a hazai vizipók állományon):
-az egyik a kartergázcsövet a fém villába befogó gumigyűrű. Csuteeeee küldte el, ami eléggé (mélyen) repedezett volt, így azt egyenlőre elraktam "emlékbe". Illetve ez alapján egy esztergályos készített "másolatokat", amelyek bár nem pontos másolatai az eredetinek (színre pl rohadtul nem :) ), de a célnak tökéletesen megfelelnek, azaz a gázcsöcset nem vágja szét a fém villa, ami megvezeti. Az egyik utolsóként elkészült példányt próbáltam végül ki, külalakra az az egyik legrondább, de ha az kibírja, majd kap egy szebbet a motortérbe
-a másik egy gumidugó, a motortartó rugó szerelőnyílását takarja. Ez utóbbit Barnapolskinak köszönhetem, és a kék gépre került.
Mindkét kollégának ezúton is köszönet az apróságokért! :)


Hüpp hüpp... ...barbatrükk Nem a legszebb, de működik. Sajna nincs minden második bokorban fóliázott vizipók szélvédő, ami eladó... Szerelőnyílást fedő gumidugó - végre ilyen is van, ha csak az egyik gépen is Az első két példány az utángyártottakból Beszerelve. Igen, tudok róla, hogy az AC alatt nem tömít rendesen... :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!