Nyári tali - az első

Folytatódnak a megbízhatatlan autók kalandjai. :)

 "...a fehérrel csak mázlim volt, a kék pedig jóhogy nem hagy cserben, ha soha nem használjuk..."

Na akkor a többi "nemtali" mellé még egy "nemtali", ahol nem volt ott a kék gépezet.

 Régóta szerettük volna elvinni a kék gépet a társai közé, de most végre ez is összejött. Kicsit furcsa volt újra vele utazni találkozóra (nyárira meg pláne), mert az ex-Raszta motorban még nincsenek kicserélve a szelepemelők, alias varrógéphang van, viszont az utastérben az aprólékos összerakásnak hála nincsenek meg a fehérből jól ismert zörgések.
 Hála az égnek, hogy ennek (ex-Raszta váltó ) is összeb*szták a váltóban a spirált meghajtó csigakereket. Ki lehet találni: ebbe is a légesét pakolta valami idióta szaGértő, és természetesen rosszul (kevesebbet) mér. Miért van az, hogy ehhez a kékhez csak olyan váltók érkeznek, amiben ugyanaz az egy darab alkatrész van elqrva...? Ráadásul mikor fogjak gyanút, ha nem az első "hivatalos" hosszabb útján, egy traffipaxba belebotolva? Hála az égnek nem lett belőle csekk, de igazán kipusztulhatnának végre az ilyen kretén "autószerelők". Mindenesetre eszembe jutottak Raszta nyugtató szavai, miszerint nyugi, a motorhoz tartozó váltóban nincs ilyen aljasság, tökéletesen mér. Na erről ennyit... :)

 Ezt leszámítva nem történt semmi említésre méltó. Alighanem ezt a kisautót is sikerült alaposan elcseszni, mivel hiba/lerobbanásmentesen viselkedett. Kb 450Km -t tettünk meg vele a hét végén, de a motortérbe max a kíváncsiskodók miatt kellett bekukkantani. Nagyjából jól sikerülhetett a megszakítós rész is, mert strobi nélküli 10° -n sem csörgött, pedig legalább 5° körülre kellett korábban a jobbakat is lehúzni.

 Maga a találkozó kicsit furcsa volt. Furcsa volt a lovasberényi helyszín - megszoktam az évek alatt, hogy valahol a tó partja körül lézengünk. Furcsa volt az, hogy berényben (számomra) elég rövidnek tűnt a versenyeken résztvevők száma (lásd sok üresjárat a pályákon), és nem lehetett többször próbálkozni - annak ellenére sem, hogy az ott töltött idő minimum felében nem történt semmi, mert nem volt aki versenyezzen. Bár ami azt illeti, valahogy nekünk nem akaródzott a körbekörbe szántóversenyen elindulni, ha vágyat érzek rá, majd veszek egy traktort erre a célra. Furcsa volt amúgy az is, hogy egyre több, régóta ismert ember nem is jött el (Fantomee, Csutee, Pocok, Chris, Takácsvéder Nagyúr, stb). Igazából tudjuk, nagyjából ki miért maradt távol, de van nálam egy "legendás" kör a klub életének első szakaszából, és számomra ez egy olyan változást jelent, amiről mindig is azt reméltem, nem fog bekövetkezni.
  A külhoni gépek közül több számomra tetszetős is jött: a "stájer" szürke gép nagyon bejött nekem, főleg a boxer erőforrása. A német Pop2000 tulajával meg kvázi "kézzel lábbal" ment a kommunikáció, de legalább láthattam élőben is vonóhorgos BIS -t - viszont nem hiszem, hogy az én gépeimre fel fog kerülni ilyen alkalmatosság.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!