Törés, törés, törés...

Kifejezetten bosszantó hibák régóta nem fordultak elő, de az utóbbi időben (kb 4-5 hónap alatt) akadt azért pár ilyen.

Sorrendben az első a gázbowden végén lévő faudi fej, ami egy zergeszeg-kanizsa útvonalon, az S kanyarban, dombon felfelé megadta magát. Némi hulladék dróttal kipótolva sikeresen hazajutottam, kellemetlen csak az állandóan fennakadó gázbowden miatti üvöltés volt. :) Valószínűleg rosszul állítottam be a gázpedálnál a bowden hosszát (a DGF 4/100 -as karbival valamiért más szögben áll alapon a gázpedál, ez ugye nem ehhez a géphez tartozik hivatalosan), és a pedál padlóig nyomásánál feszíthette a csuklót. Ami a törés alapján nem ma kezdett elrepedni, de legalább most adta meg magát. Azóta bekerült az új csukló, a gázpedált meg némi segítséggel belőttem, hogy ez ne fordulhasson elő ismét. :)

A sorban következő mutatvány az volt, hogy elporladt ismét egy gumipogácsa a jobb hátsó lengéscsillapítónál, kivételesen most a bódélemez alatti, amit korábban lustasági okok miatt nem cseréltem ki. Most kénytelen voltam... :)
Ugyanezen az úton történt, hogy a kipuff is nekiállt hisztizni. Korábban kitekerte az önindítónál található tartókonzolos csavarokat (először az egyiket, lehúztam, aztán a mellette levőt), de most új mulatságot eszelt ki. Istentelenül rezonált, de a csavarok rögzítve voltak. Mire hazaértem zergeszegről (ismét, sikeres állás keresés), durván csattogós hangja volt. Hazaérve ismét megnéztem a csavarokat a konzolnál, azok meg voltak húzva. Aztán jobban figyelve már észlelhető volt a hiba lehetséges oka, a lendkerék felőli leömlőnél a cső végén lévő gyűrű túl távol volt a leömlő talpától. A gyanú be is igazolódott, konkrétan leszakadt a talp a leömlő végéről. Az ok itt valószínűleg az előző gazdik által összemókolt tartó, amin eszközöltem némi módosítást, majd próbálok beszerezni. egy hibátlan példányt oda.

Aztán jött az egyik legviccesebb, legalábbis számomra: mostanság lesz 10 éve annak hogy nekiálltam 126 -osokkal foglalkozni, a jubileum alkalmából összehoztuk az első törött menesztőt... :)

Megszabadulok/elajándékozok (mindenkinek mást és mást jelent) akció keretében hozzájutottam némi kormányhoz (megfelelő aggyal), egy strobihoz, meg egy - ha jól láttam - erősítőhöz. Bár a strobin lehetne azért jelzés a 2 hengeres konfighoz is, viszont kérdés, hogy "átszámolással" lehet használható ilyen géphez is?
Csukló törés Kipuff törés Menesztő törés Ajándék kormány Ajándék ez is :) Ajándék strobi Így állunk jelenleg

Kommentek

KeMa

Simán használható a strobi kéthengeres kocsihoz is.

KeMa

Az EQ-ért mennyit kérsz? Érdekelne :)

VadMacs

Passz, egyenlőre a beüzemelésére gondoltam csak, az eladására még nem. Amúgy sem tudom, mi pénzt ér egy ilyen szerkezet... :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!