Csörgés

Haladunk sorban a hibákkal.

Mivel korábban csak ritkán használtam a gépsast, nem igazán tudtam a gondjairól. Azaz az előző gazdinak nem volt gond.
Az egyik ilyen az volt, hogy az autó hajlamos volt néha csörgedezni. Azt rögtön azonosítottam, hogy gyújtással kapcsolatos hiba szórakoztat. Pár úttal a hátam mögött fel is állt egy diagnózis: kanyarodás után, kettesben, kuplung felengedését követően volt hajlamos becsörögni. Valamint jellemző volt a négyesben, 40 -es tempóról 50 -es felé. Azt is sikerült kifigyelni, hogy csak bemelegedést követen jelentkezett a hiba. Utánajártam a lehetséges okozóknak, majd úgy döntöttem, a gyertyával kezdem. Sikerült is jó helyre nyúlni, mivel a 4 közül az egyik elég rondára sikeredett. NGK kidobva, gyári ment a helyére, 1200 mani per darab. Rögtön lett is pár változás:
-a csörgések természetesen abbamaradtak
-kicsit fürgébbnek tűnik, már a reakciója gázadásra
-kuplung csúsztatásánál jelentkező rángatások is abbamaradtak
-korábban jelezték, a CO nem olyan, mint lennie kellene, újra lett mérve, most már patent.

Hátsó ablakmosó fúvókával kapcsolatban bejött a tipp: tönkrement a visszacsapó szelep, ami a mosótartály után van. Szereztem pár darabot, mert a gépparkon belül minden autó tartalmaz ilyet.

És hogy ne legyen unalmas az élet: felkészülés a fűtőradiátor cserére... :)
Ezzel kapcsolatban van az a megállapítás, hogy állítólag nem lehet előre tudni, mit építettek be a gépbe, a két lehetséges radiátor közül. Kaptam pár információmorzsát, amiből kezd összeállni egy kép. Eszerint (ha jól értettem a Fiat -os alkatrész kereskedőt) az egyik radiátorból jóval több fogy, mint a másikból. Illetve van két terelő lamella állítási lehetőség: elektromos, vagy mechanikus (bowdenes). Ebben ugye az a szép, hogy az ember útjába legtöbbször a mechanikus esik. Nos akkor most meglátjuk, csak az egyiket rendelve mire fogunk menni. :)

U.i.: voltunk eredetvizsgán. Kiderült, hogy az autó eredeti. Hihetetlen...
NGK pusztulat... Na, mostantól ez is működik Gyári, & random valahová való új szelep

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!