Radiátor

Na ez az a meló, amit senki nem vár. Főleg, ha elolvassa az Elnök Úr leírását... :)

Sikerült elég sokáig eltitkolni a korábbi gazdinak, hogy van még tétel a hibalistán. A fűtőradiátort túl sűrűn nem használták: télen nem sokat ment az autó, plusz úgy gondolták a szülők, hogy az az 1-2 perc fagyálló szag kibírható, amit a bekapcsoláskor eregetett. Nem értem teljesen, de tényleg így volt, bekapcs után 1-2 percig jött a szag, aztán nem lehetett érezni. Azt a részét nem értettem, hogy ha egyszer szivárog, akkor miért csak az első 1-2 percig tolja a szellőzőbe.

No mindegy, lényeg az, hogy annyira nem toleráltam a dolgot. Egyedül nem szívesen álltam neki ennek a melónak, így végeztem némi közvélemény kutatást, ki mennyiért vállalná be a cseréjét. Árat egyedül az aranyárban dolgozó helyi Fiat szalon adott, kb 60db ezresre lőtték a tarifát. A többi szerelő amint meghallotta, mit kell cserélni, rögtön zárta is a beszélgetést, mondván hogy ilyen melónak nem hajlandóak nekiállni.

Maradt az eredeti verzió, közben ráért az öcsém, így ketten ugrottunk a melónak. Azaz inkább ő tolta az ipart, ha jól értelmeztem, volt már dolga hasonló korú Fiat műszerfal bontással, illetve részben már ezt is bontotta korábban. Plusz nagy segítségünkre volt az Elnök Úr blogja, az meg, hogy képekkel is illusztrálta, maga volt a főnyeremény. :)

Radiátorból berendeltem az egyik helyi üzlettel. A tulaj állította, abból mindenképpen lesz, amiből a legtöbbet (majd az összes olyan) elvisznek. Mire mentem érte a szerelés napján, csak az egyik volt meg, az is az állítólag ritkán használt darabból. Viszont k*rva nagy mázlink volt, mert pont az volt készleten, ami nekünk kellett, így örülhettünk, hogy nem kell felfüggeszteni a szerelgetést. :)


 A műtét végül sikerült, a fűtés jó, fagyálló szaga nincs többé. Hogy legyen továbbra is hiba a listán, most a műszerfal km órája kezdett szórakozni, a mutató (főleg a kisebb sebességeknél) elég durván ugrál. Mivel nem túl gyakran találkozok ezzel a hibával, jöhetnek a tippek, mi az okozó. Spirál belseje, vagy külső része, illetve egyéb ok...?

Szétbontva Defekt

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!