Archívum: 2005 (7)

Tevékenységtérkép

2005.12.27. Kedd

Ma reggel havazott erősen, és eddigi szokásaival ellentétben most nem olvadt el. Gondoltam itt az idő kimenni gyakorolni a téli vezetést... :P A gondolatot tett követte, némi postára befizetés után a városban meg a környékén cirkáltam. Sikerült ezidő alatt kiegyenesíteni egy körforgalmat, meg rájöttem hogy a frankó út és időjárási viszonyoknak köszönhetően még városon kívül sem tanácsos 30-40Km/h -nál többel "tépni". Azért látom a mazsolák sem tétlenkedtek, erről tanúskodott az akadozó belvárosi forgalom (egyesek keresztbeállóst, mások összetörőst játszottak :D ). Nem mellékesen a szakadó havat nagyszerűen takarította szakaszosan a törlő, szóval mégeccer kössz KeMa! 8)
VadMacs @ . Fiat 126 . 5 fotó . Szólj hozzá!

2005.12.26. Hétfő

Öcsém tegnap este megérkezet, úgyhogy befogtam ma melózni. Ebéd előtt irány a garázs, aztán volt szelephézag állítás, mex hézag állítás. Mintha szebb hangja lenne így a motornak... :) Volt még némi kompressziómérés is, úgy tűnik minden a legnagyobb rendben.
VadMacs @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2005.12.24. Szombat

Ma feltettem a Kőhalmi Krisztiántól kapott visszapillantó tükröket. Gondoltam kitakarítom a pókot, így előszedtem a porszívót is. :)
VadMacs @ . Fiat 126 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2005.12.17. Szombat

Tegnap Nyúl barátom bíztatására megnéztem a termosztát műszaki adatait a 126 -os bibliában. Ennek hatására eldöntöttem, hogy nekem rossz a termosztátom, nem hagyom hogy továbbra is rábeszéljenek az ellenkezőjére. :) Ma délelőtt be is szereztem az új termosztátot, ami nem azonos az eredetivel. Állítólag az új megbízhatóbb, na majd megtátjuk (a vak ember is ezt mondta... :) ). Kicsit durva a különbség, most már meleg levegőt fúj a műszerfalon (szélvédőhöz is), akár alapjáraton is. Sokkal hamarabb melegszik be a motor is, országúti tempónál pedig amint elhagyom a várost már kellemes meleg van az utastérben. Úgy tűnik nem kell pótventillátor, meg elektromos fűtő berendezés... 8)
VadMacs @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2005.12.10. Szombat

Eléggé ramaty volt már a főfékhenger. Olajat is engedte, a pedál sem volt az igazi. Így hát megelőlegezett karácsonyi ajándékként megkapta az új főfékhengert, végre megint olyan jó szélvédőt lefejelősen lehet vele megállni. :) Bónuszként sikerült kicserélni és eredeti helyére beépíteni az ablaktörlő ütemszabályzóját (thx! Powered by KeMa). Hogy ne legyen unalmas az élet, bónuszként kezd széttörni a bal tükröm a rögzítési pontjainál, és a bal ablaktekerő bowdenje is elég veszélyes hangot ereget... ;)
VadMacs @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2005.12.03. Szombat

Sikeresen teljesitve a budapesti tali oda-vissza útvonal. Egy két apróságot leszámolva semmi gond nem volt, az már most látszik hogy a fékek prioritást fognak élvezni a javitandó dolgok listáján.
VadMacs @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!

2005.11.22. Kedd

Végre kész a régi - új váltó. Cserélve lett a kuplung kinyomó csapágy, a váltótartó gumibakok. Összeszerelés után próbaút következett, végre sokkal csendesebb az utastérben... :)
VadMacs @ . Fiat 126 . Szólj hozzá!