Archívum: 201608 (1)

Tevékenységtérkép

Keszthely

Lejáróban volt a műszaki, ezért elvittem a gépsast. Vicces volt látni, ahogy előtte "keresték" a gubancot (nehogymán' ne legyen baja felkészítés nélkül), utolsó mentsvárként aláfeküdtek a gépnek, hogy ha mostanság sok porladó Punto alvázat látnak, akkor majd ez is. Pech, ezek a garázsos autók már csak ilyenek. :)
Természetesen gond nélkül vette az akadályt.

Ezt követően elkezdtem "belakni" a gépet.
A "kormányvédő" műanyag izét kapásból kidobtam. Ordenáré vastag volt miatta a kormánykerék, pocsék fogással. És hát ugye csúszós felülete volt, nem éreztem biztosan egy percig sem a gépet. Azóta mint ha kicserélték volna, teljesen más érzés így vezetni. Az előző gazdi a végére kezdte már kissé elhanyagolni a gépet. Egy esős reggelen indítanám az ablakmosót - semmi. Porzott a mosótank', szóval lehetett feltölteni.
Mivel hiányosak az infóim erről a gépről, csak sejtem, hogy a hátsó törlőnek is van mosó funkciója. Az ablaktörlő csonkjába van is építve fúvóka, illetve álló motornál hallottam is, ahogy a mosó motorja beindul. Ha jól vettem ki, a tartályról két cső indul, de csak az egyik megy az első szélvédőhöz. A másikat még ki kell deríteni, hova vezet... :)

Volt egy kiégett izzó is, a rendszámtábla világításnál elszállt az egyik. Most vagy a vizsgán nem vették észre, vagy utána égett ki, de ennek örömére bevásároltam egy adaggal, majd feltöltöttem a készleteket (mindhárom gépen, mivel az izzó azonos a 126 -os utastér világítását ellátó típussal).

Elvittük egy körre is, olyan kirándulásféle gyanánt. Kicsit még szokni kell, na... :)