2011.08.19. Péntek

Kisautó  a tegnapi naptól újra szolgálatba állt, ugyanis sikeres (műszaki) vizsgát tett. Bár egyenlőre voltak (vannak) még orvosolni való bajai, de szépen haladunk:
-fékezésnél előszeretettel lefulladt. Úszót állítottam 8mm -re, de valószínűleg 7mm lesz a helyes beállítás
-alig átment vizsgán a gép, nem akart indítani. Eloxidálódott kábelsaru lesz azon a ponton, ahol a gyújtásra ráfaragták a riasztót, mivel mozgatásra reagál
-hűtő nyomás alatt szivárog. Ez a Fantomee féle bontásból származó egyed, mivel az eredetit hazavágta az első lakatos (gánymunkás). Úgy tűnik ebből csere lesz...
-autó bár erősebb mint a motor felújítás előtt, de nem hozza még az elvárt szintet. Egyenlőre elleszünk vele, de a megoldás egy vezérmű tengely csere/felújítás lesz a közeljövőben
-első oldalsó ablakokról lekerültek a fóliák. 11 -kor szóltak hogy 13 órára befér műszakira a gép, csak azt a fránya fóliát szüntessem meg. Nosza Ancsával neki is ugrottunk, ez a 2 óra majdnem percre pontosan ki lett számolva, borotvapengével és acetonnal pont ennyi idő alatt sikerült leszedni a letépett fólia után visszamaradt raganyót :)
-sikerült bemérni GPS -el a Km órát. Bár csak a városon belül méricskéltem vele, de úgy tűnik, végre helyesen mér az óra, azaz a kihajtás (az általam másolt, gyártatott csiga hajtással) most végre tökéletes :)
-bár átment, de hamarosan cserélni kell a jobb hátsó gátlót. Fékdobokból meg valószínűleg rendelek gyári félét, ezek az utángyártottak ha egyszer befűtenek, mintha szenvednének némi alakváltozást, érezni fékezés közben hogy nagyon picit darabosabban fog.

 Úgy néz ki hosszú lesz az út mire a végére érünk a dolgoknak, de legalább sikerült elindulni. Jelenleg az apróbb műszaki problémákon túl megoldandó feladat az első csomagtér szigetelésének reprodukálása, valamint a díszléc problémát kellene kezelni. A díszlécet eredetileg meg akartuk szüntetni, de a nyomorék féle lakatos ezt elsikkasztotta. Később többen próbáltak rábeszélni hogy akkor menjen rá mégis a díszléc, de az utángyártott elemek meg az eltérő festék vastagságnak hála max ragasztani lehetne a műanyag elemeket, különben nem akadnak be a "kampók" a helyükre. Másrészt nagyon nem passzolnak főleg az elsők az ívekre, és megpróbálnak az elemről lefordulni. Jelenlegi állás szerint ezért hajlanék arra, hogy lukakat behegeszteni, majd az adott területet újrafényezni. Ötletek, bölcsességek jöhetnek ezzel kapcsolatban.

 Csanaknak köszönet az eddigiekért, meg az örök üzenet neki: még mindig nem fagyott bele a hűtővíz... :)

Na, ez a rendszámtábla is befeketedett... Napozik végre :)

Kommentek

tunyi1986

Díszléc helyeit szerintem be lehet hegeszteni aztán fényezni ha van rá plusz lóvé, gratula a mûszaki vizsgához ! Ez a fékdobos sztori elég vagány :D nehogymá meg melegszik kicsit és deformálódjon :D há mibõl készítették basszus :D ÚÚRRISTEEN ! :D

VadMacs

tunyi1986 #51496:
hátizé ilyenek az occsó cuccok. :)
Régi dobjaival nem volt gond, csak azok túl kopottak voltak, nem akartuk visszarakni amikor cserélve lettek a fékpofák..

Az túlzás hogy van rá pénz hogy megint fényezzük, de megoldjuk ha kell.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!