2009.05.07. Csütörtök

Kövi project:
mivel az elmúlt időszakban kissé idegesített egy dolog, nekiálltunk ismét szerelgetni. Az a bizonyos dolog az volt, hogy hideg indításnál, & gázfröccsöknél valahonnan tolta a füstöt. Az idő haladtával sikerült is beazonosítani a helyet: az elülső kipuff leömlő csonkjánál eresztett a tömítésnél.

 Mivel a jó múltkorjában Polimpexelt tömítések elkallódtak, ezért első feladatként fel kellett túrni a garázst miatta. Azt hiszem lassan megint rendet kellene rakni... :D
 Aztán elkezdtem leműteni a csavarokat. Bár a fehér vizipókon már megvolt a kipuff csere, de mivel ahhoz nem kellett nyúlnom, ezért most újnak hatott a meló. A csavarok pár kivételével szépen megindultak, voltak azonban olyanok amik a fenébe sem akartak lecsavarodni. Nem az erőnléttel volt a gond - szokás szerint megint a BIS motorterében tapasztalható legendásan "sok" hely volt a nagyobb gond. :D Az oldalsó rögzítési pontnál viszont volt némi furcsaság, ez később derült ki.

 Nagy nehezen lejöttek a csavarok. A szelepfedél miatt kissé nehezen lehetett kivenni a helyéről, de azért összejött a mutatvány.
Kárfelmérés: tényleg átégett a kipuff tömítés. Elkezdtem draut kefézni hogy kissé tisztább felülete legyen az új tömítések számára, akkor azonban észrevettem még valamit. Akkor derült ki, hogy az oldalsó tartó letört. Alatta meg több mint 1cm hosszan felrepedt a kipuff teteje.Valószínűleg emiatt volt nehéz megállapítani hogy honnan jön a füst - a kettő között van a szívósor, és mögötte kavargott az égéstermék. Hol úgy tűnt mintha a csonkról jönne a füst, hol úgy hogy nem onnan. Pech. :)

Viszont akkor jöttek az emlékek: a fehérnek is a kipuff tetején volt luk, aztán megpörkölte a blokkot. Úgyhogy aknába le, aztán a lámpával odavilágolva látható is lett a dolog: ez a blokk is kapott. :) Úgyhogy gyorsan nekiálltunk suvickolni, aztán olajmentesíteni is kellett, mivel az AC talpánál korábban eresztett, és ide folyt le a lé. :)

 Sajna egyenlőre itt állunk. Remélhetőleg sikerül holnap meghegeszteni a kipuffot, ez esetben az esetleges szombati talizásra ezzel a géppel megyünk. :)

Más:
a vizipókhoz tartozó bólogatós kutyus sajna krónikus nyaktörést szenvedett. Ezért hazahoztam és megműtöttem. Most már lábadozik, és ügyesebben is bólogat mint előtte. :D

Lehet takarítani :) Repedés (jobb oldali csavar mellett, jobbra) Pihenés Lábadozó kutyuli :)

Kommentek

CsuTee

Hát minden elismerésem ,hogy így leszedted a kiput :)
Valóban nem sok hely van hozzá :)

VadMacs

CsuTee #33369:
ez olyan volt mint a szelepfedél levétele. Elõször szívás volt, felrakni már kevésbé.
Hála az égnek a kipuff amilyen nehezen jött le, olyan könnyen ment fel. :)

CsuTee

VadMacs #33373:
Hát azért a szelep fedelet nem is oylan bonyolult levenni, most hogy kint volt megint a motor gyakoroltam egy kicsit és rájöttem a technikára :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!