2009.10.20. Kedd

Kötelező bejegyzés, voltunk Őszi talin. :)

Elég felemásan sikerült, munkanélkülivé válásom miatt eléggé spórolósra kellett venni a dolgot. De elhatároztuk, akkor is megyünk. A spórolásnak aztán az lett a következménye, hogy a szálláson és a kaján is spórolni kellett, így azt hiszem érthető miért nem voltunk ott péntek éjjel, kaja, stb.

Indulás előtt sikerült felszórni a dísztárcsákat, hála az égnek az egy kritikus darab is megmaradt a helyén. Az indulást megelőző napokban Raszta Bandi gépén is alkottunk, váltót lőttünk, gyertyát cseréltünk, hűtő áramkört rekonstruáltunk(tam). :)
A felvezetést magamra vállaltam, kényelmes 80-85 -ös tempóban mentünk kaposvár felé, már amikor lehetett. Az utat ugyanis erősen bontogatják, erősítgetik, emiatt egy rahedli helyen meg kellett állni.
Kaposvárra érve sok autót nem találtunk, ezért még több órát kellett várakoznunk, miközben egyre hidegebb/sötétebb lett. Aztán órákkal később egyre másra előkerültek a résztvevők, majd elindultunk Szenna felé. Ott a résztvevők egy része szállásra vonult, majd beindult az elmaradhatatlan mustra, gépbemutatókkal, szerelgetéssel, sok szöveggel, némi röhögéssel. :) Páran KeMát várták a projektor miatt, hátha lesz aznap vetítés (ez az érintett kései érkezése miatt végül elmaradt). Viszont felfedeztem hogy van a közelben egy lezáratlan router, és e tény kihirdetését követően páran kollektív felfedező útra indultunk a neten (várható időjárás, otthon maradottak molesztálása, stb).
 Este 8 után le kellett lépni, a szállás miatt. Átvonultunk magányosan Somogyaszalóba, mert FanTomee szüleinél szálltunk meg. Nekik ezúton köszönjük a helyet és a lehetőséget.

 Másnap reggel felkeltünk, vételeztünk némi készpénzt (amit tali előtt elfelejtettünk), majd indultunk vissza Szennába. A szokásos notórius emberek miatt megint késés lett a műsor aznapi első tétele, de alig több mint 1 órás késéssel végül elindultunk a kvázi szomszédban leledző falu múzeumba (vagy skanzen vagy mi a frászparipa a neve). :)
Ott aztán láthattunk szép templomot, macskát, korabeli zsuptetős házakat, korabeli Tuto lakatot, korabeli libapásztort (KG), korabeli gépeket, korabeli birkakergetőt (KG), szőlős pincéket, stb. :)
 Ezután átvonult a banda Várdára kajálni. Ünneprontók lévén nem ültünk be kajálni, hanem Dave -el dumáltam, majd Becii kollegának nyitottam ki a motorháztetőt valami vívó karddal (vagy mi a szakszerű neve), mert a zárral nemigen lehetett. :)
 Ezután tettünk egy kitérőt a csapattól, elmentünk Csaba & Dave párossal kaposvárra Csabáékhoz, ott terveztünk a későbbiekben csatlakozni a teszkós bandához. Időközben Csabáéknál megjavult két laptop a kezeim között, biztos csak valami szakmai ártalom. :)

 Ezután elmentünk a cuccainkért, majd átköltöztünk a szennai szállásra mi is. A laptop hamarosan be kellett hogy ugorjon melózni, a Dömi által nyúzott példányon ugyanis nem sikerült meglelni a klón képernyős üzemmódot. Azaz ha jól rémlik elvileg megvolt, csak gyakorlatban nem óhajtott működni. Így aztán kipróbáltuk a sajátunkat, ami szerencsére már a projektorra kötéskor klón módban üzemelt, így nem volt akadálya a vetítésnek. Az avi videók még csak működtek normálisan, de a DVD már némi gondot okozott. Itt kérek elnézést mindenkitől a keleti talis DVD darabos lejátszása miatt, de pár napja lett kísérleti jelleggel feltéve a Win7 RC1, és mivel nem ezt szántuk lejátszásra, nem is győződtem meg arról hogy minden tökéletesen működik e rajta.

 A klubos videók alatt elég rendesen esett a nézőszám, aztán jött egy kérdés. Hallották hogy van net, nem e néznénk Youtube -os videókat. :) Na innentől borult a kultúra, elgurultak a gyógyszerek. Beb*szott emberek ordibáltak, miközben a Humor topicból is ismert klipek kerültek lejátszásra, olyan slágergyanús számok kíséretében, mint pl a Belga - Egy-két-há című száma. :D
Aztán ahogy haladt az éjszakai műsor, egyszer csak KG, Szőr, Sün barátunk azzal állt elő, hogy diszkózni akarnak kaposváron. :) Pár óra múlva 3 autóval el is indultunk egy (most már) felejthetetlen éjszakai mulatozásra (KG, Sün, Pedro, Áron, Dömi, Tunyi, KG, a leányzó nevét elfelejtettem, meg még páran). :)
Az igazsághoz hozzá tartozik, én inkább csak a józanságom miatt kerültem képbe, és csak arra vállalkoztam hogy beszállítom akit kell, de nagyon nem fogok ott várakozni. KG meg is jegyezte, ő is valószínűleg visszajön majd velem, bár így utólag visszagondolva nem hinném hogy ezt komolyan is gondolta... :D
Induláskor KG meg is jegyezte, Pedo gépének jobb hátsó kereke mintha lapos lenne. Na ezt össze lehet adni egy diszkó előtti körforgalommal, amit természetesen 4 személlyel is nem gyengén akart bevenni. Ennek aztán az lett a következménye, hogy a tömlő nélküli gumi lefordult a felniről, azt' csókolom a kezit (utólag kiderült, a szelep is eltűnt). Így a diszkó elé begördülve első lépés egy kerékcsere volt. :D
 Sün és Pedro eltűntek a retro diszkóban, de a többieknek nem tetszett az 1500Ft -os belépő. Más bulit akartak keresni, ezért Tunyi emlékezetére hagyatkozva nekiálltak felderíteni a belvárost. No ebből lett a "valaki" által említett első idegenvezetés, amit Tunyi követett el részegen, az éjszaka kellős közepén. Természetesen nem volt semmi, viszont legalább körbe lett hugyozva a fél belváros. :D Utolsó ötlet gyanánt egy rokker kocsmát javasoltak az idegenvezetők (Pogo), viszont odaérve az nem tűnt olyan nagyon jó ötletnek. A társaság aztán kapott egy oktatást egy barátságosan dülöngélő részegtől is, itt olyan dolgokra kell gondolni hogy milyen rondán kell nézni másokra, meg hogy látszik, Áronék még nem végeztek az iskolájukkal, stb. :D Ezek után visszamentünk a kocsikhoz, útközbeni sétánkat egy park szétrombolása tette színesebbé, amit a környékbeli hajléktalanok (vagy csak szimpla részegek) követtek el. Mi azért barátságosan átmentünk az út túloldalára, ahol járda sem volt. Biztos ami biztos. :) KG azért átordibált nekik. Biztos ami biztos, bátor ember... :D
 A két Petya diszkózott, nekem mehetnékem volt, Dömiéknek sem kellett sok. Ő elvitte a kaposvári zsiványokat haza, mi addig négyen elindultunk a szállásra. Negyed órás késéssel követett minket a második csapat, majd ugyanennyi idő elteltével az utolsó csapat is. Sün barátunk megpróbálta még felébreszteni a földszinten alvókat, de végül az ordenáré ordítozás és a folyosó szétverése sem késztetett senkit erre. :D

Vasárnap reggel, a szokásos késés begyűjtése után felállt a banda fotózásra, majd a városba tartott múzeumozni. Itt már kezdett a sor szétesni, mi is itt hagytuk ott a népet. Nekünk volt még egy kitérőnk Somogyfajszra, majd onnan hazafelé egy izgalmas utazásunk. Marcaliban még úgy gondoltam, lesz elég benzinünk. Aztán kiderült, nagyon nagyon necces a dolog. Végül Zalakomárt kihagyva Galambokon tankoltunk, addigra 70 -es tempóval próbáltam spórolni, mert a szintjelző bővel a nulla alatt volt... :D

Összegezve: nagyon jó kis tali volt, rengeteg késéssel, de a hangulat mindenért kárpótolt. Köszönjük mindenkinek! :)

Update:
a telefonon találtam még 1-2 képet a hétvégéről, azokat beszórtak a képgaléria végére.
A legutolsó képen a hétvégén kapott alkatrész (radiátor szélvédő alatti kopoltyúja) szerepel, amit Csabától kaptunk.
Indulás Mögöttünk a RaszTaxi :) ...ugyanaz Kaposvár, Tuskó parkoló My little vizipók :) Skanzen cat :) Mintha egy Most még társaival, majd hónapokig egyedül... Bónusz trekk: szombat esti Youtube kívánságműsor :) Bónusz trekk: kerékcsere a diszkó előtt :) Bónusz trekk: zsákmány

Kommentek

CsuTee

Ez marha jó volt ez a leírás :D :D
Ez az esti sztori, meg diszkó elõtt kereket cserélni : o) : o)

VadMacs

CsuTee #39017:
igazság szerint kimaradt egy adag a történetbõl (amiken a leginkább lehetne röhögni), de azok sajna nem is lesznek fenn, mert vannak olyan dolgok amik enyhén szólva is... Na szóval nem akarok másokat bajba keverni. :)

Viszont Pedro a kerékcsere után a nyári talis pólóban feszítve ment be a diszkóba, nem semmi látvány lehetett (a díszp*csák között). :D

Dömi

VadMacs #39018:
Azt azért tegyük hozzá, hogy vasárnapi városnézéskor megtalálta a disconál lévõ zebránál a szelepet :)

VadMacs

Dömi #39021:
na így már teljes a kép, köszi az információt. :D
Sajna mi akkor már útban voltunk hazafelé. De ha ott lettem volna, tuti nem állom meg röhögés nélkül. :D

Csacsa

szép zsákményod van :)

Horváth András

Köszi a tali elõtti szerelgetéseket, jót tettek az autónak meg nekem is. Megint tanultam újakat. :)
A szombat estét sajnálom, eszetlen nagykirály lehetett. :) :) :)

VadMacs

Horváth András #39034:
szívesen, remélem minden okés. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!