2009.11.10. Kedd

Vettem vasat! :)
Igaz nem most, de most végre meg is javult. :)
Előző bejegyzésemben szerepelt hogy beadtam szervizelésre a tökéletes működésre legalkalmasabbnak tűnő bontózott karbimat. Legnagyobb meglepetésemre ma már szólt is a mester hogy kész a cucc, mehetnék érte. Átvételkor tételesen felsorolta a javított dolgok listáját, észrevételeit, meg hogy miket állított be.
Ha jól rémlik volt egy szakadt alapjáratot emelő vákuum dob membrán. Aztán át lett mentve a "donor" karbiról pár alkatrész, pl szivatókar és alsó pillangót összekötő kar a csatlakozójával együtt. Megoldotta az kettes torok pillangó tengelye mögött a ház külső részén lévő kar (emelt alapjárat) rögzítését. Az előző tulaj a csapot kirángatta, majd egy bazi nagy csavar belefúrásával "oldotta meg" a problémát. Szegény későn jött rá, ha a csavart meghúzza, rögzíti a kart úgy hogy az nem fog mozdulni - ha nem húzza meg, idővel kiesik a csavar, de addig is a kar nem üzemel rendesen, mert annak átmenő furata jóval nagyobb a csavar átmérőjénél, és így a kar fordulás helyett csak lötyögni fog.
 Beszerelés legközelebb. Amint kész a mű, majd nyilatkozok a tapasztalatokról. :)

Sikerült beszerezni fűtőszál javító ezüst lakkot.
Van ára, de bízom benne hogy tervem sikeres lesz, és vissza lehet varázsolni az előző tulaj által leszakított bal sarut a hátsó szélvédőre (siker esetén relative jóval olcsóbb lenne ez a megoldás egy másik szélvédő + újra fóliáztatásnál). Mint korábban megírtam, a saru helyén műszerrel lehetett mérni ellenállást, tehát van esély felszórni a sarut. A műveletet - annak esetleges sikere esetén - majd publikálom. :)
Naggyábul kész :) Retkelés lesz még Az úszóház alatti csavar az előző tulaj megoldását váltja BIS tulajok álma: minden kar és csukló a helyén, és tökéletesen működik :) Fűtőszál javító - remélem sikerül a művelet

Kommentek

tunyi1986

hmm Vadmacs remélem nem akarod használni az ablak fûtûst úgy,hogy le van sötétítve :) mert ha igen,akkor lehet hogy fel fog hólyagosodni....

VadMacs

tunyi1986 #39501:
de, akarom használni. Különben mi a fenéért akarnám javítani? :D
Amúgy a fehérben 2007 óta üzemel fóliázva, és nincs baja. :)

KeMa

Hinnya e, ez nem biztos, hogy jó megoldás lesz a sarzhoz, ha a saru van leszakadva. Nekem oda csak egy megoldás vált be: a Henkel árul olyan ragasztót, amely atomjainak vannak szabad elektronjai, vagyis mezei nyelven, elektromos vezetõ is egyben. Azzal a aru visszaragaszt, és többé nincs ilyen gond.

VadMacs

KeMa #39503:
miféle raganyó ez? Meg hol lehet kapni?
Amúgy az eredeti elgondolás szerint fel lenne ragasztva a saru, és körbe lenne mázolva ezzel az izével.

Hári Antal

Mennyiért vesztegetnek ilyen javítót??

VadMacs

Hári Antal #39507:
2 ezres körül, 2 tubus van benne. Mérete a Zalmanos csomagban fellelhetõ hûtõs pasztákhoz hasonló. Mi használtunk már ilyet fûtõszál javításhoz, illetve anno Athlon XP (Palomino magos) proci szorzózár mentesítéséhez. :D

CsuTee

Tyûû kíváncsi vagyok a véleményekre mint a karbicsek, mint a fûtõszállal kapcsolatban, mind a kettõ nekem is aktuális. Pont ilyen karbim van nekem is :)

KeMa

VadMacs #39505: pölö: http://bolthely.hu/mikroshop/id/01577_Elektromosan_vezeto_ragaszto

itt van még egy pár: http://www.tme.eu/hu/katalog/ragasztok_100193/#id_category%3D100193%26

A henkelest bezzeg nem lelem.

VadMacs

CsuTee #39512:
ami azt illeti van elvárás a karbit illetõen :)
Idáig a kéket hidegen indítani kész kínszenvedés volt, bár a meleg indítás sem volt egyszerû. :) Hidegen pl szivatót csutka fel, majd pici gáz, de el kellett találni meddig nyomja az ember a pedált. Melegen meg szigorúan gázpedállal szórakozás, ha érzi a gazdi hogy kezdi elkapni, akkor egyre inkább megnyomni, nehogy lefulladjon. Aztán amikor már bõg mint egy oroszlán, akkor vissza lehet engedni. :)

Ha sikerrel veszi az akadályt a karbi, akkor a ma donornak kinevezett karbi lesz az elsõ tartalékos (megpróbálom összehozni mûködõképesnek), a kék jelenlegi karbija meg "selejtezve" lesz.

CsuTee

VadMacs #39529:
nah valami ilyesmi az enyém is,tudni kell beindítani :P

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!