2009.11.27. Péntek

Na! Zajlik az élet. :)
Alig végeztem a termosztáttal, a következő úton máris jött a következő hiba. Egy hangot lehetett hallani, kb olyat mint a régi Ikarus buszok hátuljában lehetett érzékelni. Hajtóművet kizártam, motort szintén, gondoltam kizárásos alapon a generátor (Hollóval együtt erre jutottunk).
 Nos ma kimentem ellenőrizni az elméletet. Eredetileg váltó nézőbe akartam indulni, de gondoltam belefér előtte egy generátor próba, meg esetleg csere. Kedvenc vizipókunkon hála az égnek baromira egyszerű generátort leakasztani, meg cserélni. :)

De nem most. A jó k*rva édes annyát annak a balf*sz állatnak, aki fordítva rakta be a generátor alsó csavarját! Hála ennek az idióta f*szláma embernek, most szerelhettem le az egész hátfalat, a hosszú csavart ugyanis csak így lehetett kiszedni a hátfal mögött. Normális esetben ugye a vízcsövek felől van befűzve a hosszú csavar, de itt bizonyosságot nyert hogy nem csak bontották már le pár alkatrészét, hanem emelték már ki a motort a helyéről. Csak így lehetett fordítva befűzni azt a szerencsétlen csavart.

 Viszont miután sikerült kiszerelni, már minden ment gyorsan. Az időközben kék vizipókunkból kibontott motorról leszereltem a nemrég csapágy cserét megélt gencsit, és átpakoltam a fehér pókra. Most így sokkal csendesebb... :)
A bűnös

Kommentek

Horváth András

Bazzeg, nekem is fordítva van bent az a csavar. :) :) :)
Mindig is úgy volt, nem is gondoltam rá, hogy fordítva is lehet...

VadMacs

A felsõnél majdhogynem tök mindegy, az alsónál viszont nagyon nem. Logika...? :D
Ha helyesen fûzöd be, akkor max a nívópálca van útban. De ha ügyes vagy, akkor még a pálcát sem kell kiszedni ahhoz hogy a csavart ki-betedd. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!