2010.06.07. Hétfő

 Elmúlt végre a viharos időjárás, ismét beköszöntött a "jó idő", hőség.
Az utolsó, elég durva vihar után elfelejtettem megnézni a garázsokat. A soron 2 -es a kék vizipóké, 3 -as fater rokonáé, 5 -ös a fateré, 7 -es a fehér vizipóké. Hála az égnek megúsztam a javát, mivel sem a palatetőt nem akarta letépni mint faterén, és az ajtó alatt sem nyomta át a vizet, mint a rokon garázsánál.

 Magammal vittem a CD lejátszó előlapját, mert hamarosan indul a "dáridó gép" felélesztése. :)
Útközben gondoltam betérek ahhoz a céghez, ahova zöldkártyázni vittem anno a fehér gépet. Futóművet is szoktam állíttatni ott, és ez lenne az apropója a látogatásnak. Bőven hátravolt még 1 óra a "rendelési időből", de kapuk zárva.

 A miértre a válasz:
még a vihar előtt, az utolsó szerelgetős napon találtam pár disznóságot az alvázon, illetve az utastérben valami elektromosság szerelése közben bevágtam a könyökömet a kormány oszlopba. Az viszont elég durvát mozdult fel-le irányba, úgyhogy kiderült végre hogy mi okozta a furcsa hangot kormány tekergetés közben. A vásárlás óta érdekes volt a hangja, most legalább kiderült hogy ezt is szétb*szták az előző gazdái. Komolyan mondom, ez a gép lassan az utolsó csavarig ki lesz cserélve, mert lassan nem marad rajta olyan mechanikus dolog, ami a vásárláskor a része volt. :(
 Aggodalomra semmi ok, anno vettem Biluxtól egy halom bontott cuccot, és volt ugye kormánymű is ezek között. Igaz fater bevágta egy ideig a léges pók idejében az aknájába, ahol vidáman nekiállt korrodálni. Később felcipeltem az aknából, úgy tűnik még időben.
 Elővadásztam hát eme eszközt, itt volt az ideje feléleszteni. Maradék rozsdát még leszórtam, retektől megszabadítottam, majd kipróbáltam. Csapágyak úgy tűnik jók. Fedeleket leszedtem, zsírral becsületesen megtömtem. Porvédő gumikat alaposan megpucoltam, tökéletes, sérülésmentes az állapotuk. Gömbcsuklók elsőre jónak tűnnek.

 Nemrég FZRTomnál jártam zergeszegen. Némi eszmecsere meg beszélgetés után elvitt a szomszédos utcában lévő bontóhoz, a hozzá tartozó boltban vásárolgattam. Sikerült szerezni patentokat, emiatt újra felkerült a fehér gépre a nemrég elveszett díszléc elem. A bontót is megjártuk, lehetett ingyen garázdálkodni a "szemét" kategória erejéig. Én küszöbhöz való műanyag lécet vadásztam, mert a kék gépen az egyik agyon van szaggatva/törve. Lett is mindjárt kettő, valamint a kezemhez ragadt valami "DDR" feliratot is tartalmazó ablakmosó szerkezet. :)
FZR is bontogatott, valamint a telep 4 polszkijának meglátogatása után 2db kék kézikönyvvel lett gazdagabb. :D Volt amúgy még némi látogatás, hegyi levegőt szívtunk, mert bekukkantottunk az egerszegi szamurájgépészünkhöz (Becii), akiről most már legalább tudjuk hogy hegylakó. :)

 A kisautó összerakása lassacskán újra halad.
A mai nap elmentem bontózni. Sikerült beszerezni első dobra való zajszigetelőket, valamint első ablakmosóhoz elosztót, és a két vékony csövet. Felkerültek a lökösök oldal tartói. Hátsó csomagtér zajszigetelő szőnyege rögzítve lett, mivel végre vannak patentok hozzá. :)
 Ami a villamosságot illeti: meggondoltam magam, és benn marad a jelenlegi relézés. Viszont gatyába ráztam, így a világítás végre ismét tökéletesen működik. :)
 Bekötésre kerültek a központi zárak motorjai is. Az ajtózárak meghálálták a múltkori törődést, nagyon szépen teszik a dolgukat. A felújítás előtti egyik hiba is lelepleződött, kiderült hogy a vezérlő testhibával küzdött.
 Alapjárati vákuum mágnesszelep össze lett szerelve, és bekerült a helyére. A hátsó ablaktörlő motorjának kábelén találtam egy fém bilincset, amire múltkor csak legyintettem. Aztán eszembe jutott hogy tudok puskázni, mert van egy összeszerelt vizipókom is... :D

 Valamint ha jól rémlik, lecseréltem a fehér első index búrákat, és most az anno légesről lementett füstszínűek vannak fenn.
Készülődik Kicsit poros, de tükörnek jó :) A nyertes küszöblécek Aki tudja mibe való ez, nyögje ki. :) Zajszigetelő szőnyegek - hiányos volt a készlet, igaz még 1db hiányzik a szettből Ablakmosóhoz némi bontott cucc Ablakmosó fúvókák itt is a helyükön vannak végre Na ott a helye a kábel fémbilincsének :) Hátsó szőnyeg rögzítve Csendélet Szinterezett felnis kép (akkor menőzzünk Rasztának) :))) A vihar vicceskedik - k*rva nagy sötétségben világító 10 emeletesek

Kommentek

Horváth András

Szerencsére már az én felnijeim is nagyjából megütik a te felnijeid szint(er)jét, úgyhogy lehet menõzni. :) :) :)
Kormánymû csudaszép, még azt se láttam kiszerelve. Kéne nekem is egy ilyen állapotú. :)
Azért te sem vagy egy villámkezû Johnny, húzzál bele öreg. :) :) :)

VadMacs

Horváth András #45193:
csitt, Csanak szerint megint legalább 1-2 hét, mire leér a motrom... :D

Subbass

jéé, zsiga ablakmosó tartály... nekem is van, csak nem szereltem be.... én a pumpásat jobban szeretem.. már ha ellátja a funkcióját, s dolgozik... :c)
a kocsi fényezése gyönyörû...
milyen lökös kerül majd fel? a saját Bis? fényezve? vagy mûanyagként?

VadMacs

Subbass #45195:
fényezésen még kell némi polírt eszközölni, remélem az is elkészül a talira. :) Mosó tartály nem tudom hol fog szolgálni, ha nem sikerül szatyrost találni, akkor lehet beköltözik a kékbe.

Lökösök szállítási problémák miatt nem készülnek még (többi mûanyaggal együtt), mivel Becii még nem transzportálta nekem a rég megvett hátsó lököst. Amúgy BIS lökös lesz, az utolsó képeken már látszik, hogy az oldalsó tartói fel lettek szerelve. Fényezve lesz, de úgy néz ki nem egyszínû lesz, azt dobtam amikor kiderült hogy mégis lesz oldalsó díszléc. Ha nem változik az elképzelés valami miatt, akkor fekete/kék színre lesz fújva, úgy felosztva mint a fehér gép lökösei. A fekete színen van annyi variálás, hogy sima fényes legyen, vagy selyemfényû. Perpill a selyem esélyesebb, a fényezõvel együtt erre szavaztunk.

Laceeee

A homlokfal kicsit hullámosra sikerült:(

VadMacs

Laceeee #45199:
ilyen jutott neki a gyárban. :)

Laceeee

VadMacs #45201:
Gitt? :)

VadMacs

Laceeee #45203:
az van a homlokfalon, egy "sérülés" lett javítva. Tipped szerint hol? :)

Laceeee

VadMacs #45204:
Lekaparom a festéket és megmondom :) :)
Szerintem a felsõ rész közepén.

VadMacs

Laceeee #45212:
a vonószem (vagy mi a frász) felett volt javítva. Sejtem mit akarsz mondani: jártam az írásod után a garázsban hogy ismét melózzak a gépen, és kerestem a "hibát". A gép elõtt állva nem látható semmiféle horpadás. :)

Törölt felhasználó

Ez az ablakmosó tartály egyébként Wartburgé :)

Buszos Petya

Polski #45277: Nekem is volt valami ilyesmi még a Buszban és nekem is a Waresz rémlik. Bár mondjuk azon máshogy nézett ki a motor.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!